KÖPVILLKOR

§ 1 Allmänt

Friluftskaminer.se är en del av Packraft Sverige AB och tillhandahåller friluftstillbehör via friluftskaminer.se i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen (lag (2005:59).

Postaddress
Friluftskaminer.se
Fagerlid Ängalyckan
695 96 Tived

Friluftskaminer.se (Packraft Sverige AB) drivs av Martin Sleipner. Kontaktnummer: 076-118 47 01. E-postaddress: [email protected].

Information & bilder på hemsidan ägs av företaget eller partner och får inte kopieras utan tillåtelse.

Kontakta oss gärna via kontaktsidan!

§ 2 Priser

Alla priser anges i svenska kronor och inkluderar 25% moms.

Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, prisfel, slutförsäljningar, lagerfel, etc och förbehåller oss rätten att makulera/återköpa ordrar som lagts på grund av uppenbara tekniska felaktigheter. En produkt som redan skickats från vårt lager påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, till exempel i form av rea, kampanjer, rabattkoder eller förändringar i prissättningen.

Friluftskaminers kampanjer är tidsbegränsade. Vid användande av rabattkoder är de i regel bara giltiga för ett köp och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Vi ber dig kontrollera att priset blivit korrekt innan du slutför ditt köp. Friluftskaminer förbehåller sig rätten att makulera order vid missbruk eller otillbörligt bruk av rabattkoder. För eventuella tillkommande fraktavgifter, läs mer under ”Fraktavgifter”.

§ 3 Betalning

Betalning med Svea Checkout

I samarbete med Svea Ekonomi AB erbjuder vi betalning via kort, Swish, fakturabetalning, delbetalning, samt direktbetalning via internetbank. Denna betallösning kallas för Svea Checkout. Genom att lämna dina uppgifter i kassan godkänner du Sveas allmänna villkor. Genom att klicka på ”köp” i kassan godkänner du butikens allmänna villkor.

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid köptillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) som är säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder 3D Secure – den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet. Det är en standard framtagen av Visa och Mastercard med avsikt att på ett säkert sätt validera dig som konsument när du handlar på nätet.

Faktura

För att handla med faktura måste du ange ditt personnummer respektive organisationsnummer om du handlar för ett företag. För att få handla med faktura måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. Om en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig. Betalningstiden för faktura är 14 dagar för privatpersoner respektive 30 dagar för företag från fakturadatum. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Samtliga fakturor är av oss överlåtna till Svea Ekonomi AB (publ).

Delbetalning 

Du kan även välja att delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att i kassan kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet när som helst innan förfallodag. För att få delbetala måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. Om en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig.

Delbetalningsexempel: Effektiv ränta vid köp på 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr = 10,55 %.

Direktbetalning via internetbank

För direktbetalning via internetbank sker betalningen via Trustly. Trustly stödjer svenska banker och är kostnadsfritt för dig som kund. Vid betalning kopplas du automatiskt vidare till din internetbank där du loggar in och godkänner transaktionen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

§ 4 Personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till Friluftskaminer.se hanteras med respekt och i enlighet med GDPR. Genom att lämna dina personuppgifter samtycker du till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig.

Mer info om hur vi samlar in data kan du läsa på vår policysida om personuppgifter.

Du som slutkund har alltid rätt att kontakta oss för att få dina uppgifter permanent raderade. Du kontaktar oss enklast genom att besöka vår kontaktsida.

§ 5 Fraktavgifter

Beroende på leveransadress och vilka artiklar kunden köper kommer fraktkostnaden att variera. Kunden kan se hur mycket frakten kommer kosta i kassan.

§ 6 Leverans

Vi använder oss av följande leveranssätt: DHL och DB Schenker.

Leveranstid inom Sverige är normalt sett 2-3 dagar men kan variera något.

Vi skickar enbart inom Sverige.

§ 7 Ångerrätt, byte och returer

Friluftskaminer.se erbjuder 14 dagars öppet köp från den dagen då varan mottagits.

Ångerrätten gäller inte specialtillverkade produkter som på ett eller annat sätt har tillverkats utifrån kundens speciella önskemål.

Vid retur ska varan returneras i samma skick som när den köptes.

Kund betalar returkostnader till oss. Är varan som nått kunden felaktig, trasig eller på annat sätt ur funktion så bekostar vi returen.

Returadress
Friluftskaminer.se
Fagerlid Ängalyckan
695 96 Tived

§ 8 Reklamation

Varan du köper av oss ska vara felfri vid leverans. Skulle produkten du fått hem ha en defekt bör det anmälas till oss inom 14 dagar från det att du mottagit leveransen. Som konsument har du enligt lag rätt att reklamera i upp till tre år från köpet, dock inom skälig tid (två månader) från att fel upptäckts. Kontakta oss på [email protected] och uppge ditt fullständiga namn, ditt ordernummer, en kortfattad beskrivning av orsak till reklamation, en bild på skadan om detta är möjligt samt dina kontaktuppgifter (telefonnummer och e-postadress).

§ 9 Villkor för rabattkuponger

Följande villkor gäller för rabattkuponger, om inget annat anges.

(1) Rabattkupongerna kan endast användas i vår nätbutik. Kupongkoder kan endast lösas in via samma e-postadress som mottagit rabattkupongen. Kuponger kan inte överlåtas till tredje part. Det är inte möjligt att få kontant utbetalning av en rabattkupong. Ränta tillämpas inte på rabattkuponger.

(2) Giltighetsperiod och lägsta ordervärde (inkl. moms, exkl. frakt och andra avgifter) meddelas i samband med kampanjen.

(3) Rabattkuponger kan inte användas på redan rabatterade produkter.

§ 10 Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i de här villkoren i händelse av ändrad lagstiftning, myndigheters åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

Varukorg
× Hur kan vi hjälpa dig?